Afvallen lukt niet..

Soms wil het niet lukken. Je houd je aan het voedingsadvies, je beweegt en toch lukt het niet….

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom het afvallen niet lukt. Meestal ligt het probleem op het gebied van de hormoonhuishouding. zo kan de schildklier te traag functioneren. Dit hoef je niet echt te merken, buiten dat je vanaf een bepaalde tijd zichtbaar meer in kilo’s bent aangekomen en je het gevoel hebt dat alles een beetje trager gaat. Ook de ‘overgang’ kan parten spelen. Op het moment dat je lichaam minder oestrogeen produceert kunnen de kilo’s er bij komen. Sommige mensen zeggen dan dat ze alleen al door naar lekker eten te kijken dikker worden.

Zoals gezegd, er kunnen hormonale redenen zijn waarom het niet lukt. Gelukkig hebben we daar ook een antwoord op. Door goed door te vragen kunnen we een idee krijgen waar mogelijk de oorzaak zit. Het anamnesegesprek moet er voor zorgen dat de oorzaak ‘waarschijnlijk’ kan worden aangewezen. Op het moment dat dit duidelijk is zijn we in staat om door middel van voedingssupplementen in combinatie met een voedingsadvies de oorzaak aan te pakken.
Dit is mogelijk omdat we met een team van mensen werken die er voor geleerd hebben om dit soort problemen op te lossen. Soms kan het verstandig zijn eerst hier aan te werken alvorens we verder gaan met het afvallen. De combinatie met een huisartsbezoek is prima. Een huisarts is beter in staat om bloedgegevens af te nemen. zo zal een schildklierprobleem beter te ontdekken zijn door bloedonderzoek.

Doe de test om er achter te komen of je hormonen in balans zijn. Vergeet niet je emailadres in te vullen anders kan ik je niets laten horen!!