Haaruitval, dun haar na zwangerschap, natuurlijk opgelost!

Nadat je je kindje hebt gekregen word je (na 6 tot 12 maanden) mogelijk geconfronteerd met veel haren in het doucheputje en op je hoofdkussen. Vaak wordt onder invloed van de veranderende hormoonhuishouding het haar dun, breekbaar en pluizig. Net als rond de menstruatietijd merk je dat je haren slechter gaan zitten, alleen nu lijkt er geen einde aan te komen. Vaak wordt door vrouwen overwogen om dan maar de haren af te knippen….
Dun haar is niet erg bevorderend voor je zelfvertrouwen. Haaruitval is de schrik van iedere vrouw!

 

Zonde

Besluit niet te snel om dan maar je haren kort te knippen, want dat is toch wel zonde!
Het is heel normaal dat je lichaam na de bevalling aan veranderingen onderhevig is. Je hormonen (vooral de mannelijke) kunnen er voor zorgen dat je haren met de bosjes gaan uitvallen en dat je nagels minder sterk worden en gemakkelijker afbreken.

Is het normaal dat je haren verliest? Ja!

Is het normaal dat het extreem dun wordt? Nee!

Tijdens de zwangerschap is het je wellicht opgevallen dat je haar stevig en dik was, beter dan voor de zwangerschap. Dit ga je verliezen….en dat is normaal. Maar je hebt zelf wel in de gaten wanneer het extreem wordt. Dat is het moment dat je denkt dat het beter is om het af te knippen!

 

Huisarts

Veel mensen gaan naar de huisarts en vertellen daar hun probleem. De ervaring leert dat hier weinig oplossingen geboden worden. Huisartsen zijn niet opgeleid om naar voeding te kijken. Mogelijkheid is om bloed te prikken en naar de hormonen te kijken of er afwijkingen zijn. Over het algemeen hoor ik alleen maar vrouwen die ‘gefrustreerd zijn’ omdat ze vaak huiswaarts keren met de mededelingen dat het weer goed komt…

 

Zelf doen

Het kan inderdaad na verloop van tijd weer goed komen….of niet. Vrouwen vinden haren belangrijk en maken zich zorgen als dit dunner en dunner wordt. Hierdoor worden ze minder zelfverzekerd en met een beetje pech neemt de stress in het kleine gezinnetje toe doordat het kindje rond deze tijd de eerste keer ziek wordt (verkouden, tandjes, griep, etc., etc.).

Daarom vindt ik dat deze klachten serieus genomen moeten worden en er alles aan gedaan moet worden om haarverlies tot een minimum te beperken.
Dus dames, kom zelf in actie!

 

Goed eten

Tot een jaar na de bevalling kun je haar verliezen. Maar de ervaring leert dat je, indien gezond leeft en de juiste voedingsstoffen binnen krijgt, dit tot een minimum kunt beperken.

Voeding wordt vaak onderschat. Het is de beste manier om ‘de juiste omstandigheden’ om gezond te worden of gezond te blijven te stimuleren.

Simpel gezegd: “een auto loopt goed op de juiste brandstof en de juiste onderhoudsbeurten”.

Goed eten is de basis!

 

Advies

-Eet veel vers fruit (niet uitpersen, eten met vruchtvlees)

-Eet extreem veel groenten (bord minstens half vol met 2 soorten groeten)

-Drink veel water en kruidenthee

-Gebruik veel kruiden (vooral verse kruiden)

-Eet noten (een handje per dag)

-Vis en witvlees van dieren die hebben gezwommen, gevlogen of gelopen

Atalanta Gezond&Well

heeft een vitamine-samenstelling die reeds na 1 maand van gebruik zichtbaar resultaat geeft!
Geen 10 potjes van vitaminen, nee, 1 potje.

Hier volgt een geschreven ervaring (van mijn eigen dochter) die na haar bevalling last kreeg van extreem dun haar..

 

Zwangerschap: voor mij een mooie periode met een, al zeg ik het zelf, prachtig eindresultaat.
Een vervelende bijkomstigheid; haaruitval. Na 9 maanden ‘ontzwangerd’ te zijn was ik ten einde raad. Mijn haar was dun, droog, en viel letterlijk met bosjes uit. Ik had bij wijze van truien kunnen breien van de bossen die mijn borstel bevatte aan het einde van een kam-sessie.
Het was duidelijk dat mijn lichaam een extra vitamine nodig had, maar ik kwam geen wijs uit alle verschillende vitamine aanbieders. De prijzen zijn vaak torenhoog en dan is het nog maar een gok of het echt zal werken. 
Na een consult bij Atalanta Wellness was het duidelijk waar mijn lichaam behoefte aan had.


Er zitten 60 capsules (die trouwens makkelijk en snel weg te slikken zijn!) In een potje. Mij werd geadviseerd om eerst even 3 keer per dag een capsule te nemen. Ik ben nu halverwege mijn tweede potje en het verschil is meer dan ik had verwacht! Mijn ‘babyhaar’ wat aan het begin nog maar +/- 1cm was zit nu al aan 8 cm en zijn veel dikker en stugger. Ook mijn nagels zijn nog nooit zo lang geweest en belangrijker: ze zijn echt stevig! Dat alles in een tijdsbestek van 1 maand. 
Ik ga nog even door, omdat ik zo enthousiast ben over hoe snel het gaat, en hou jullie op de hoogte!”

 

Behandeling

Na gebruik van slechts 60 capsules (in 20 dagen) en door het zelf te maken haarmasker enkele keren per week in te zetten, is er sprake van een goed resultaat.

De ‘haarvitaal capsules’ zijn 100% veilig en bevatten uitsluitend vitaminen en mineralen van de hoogste kwaliteit.

Het is aan te raden om na deze 20 dagen, bij goed resultaat, nog een periode van 20 dagen door te gaan met de behandeling.

 

Kosten

De capsules kosten € 23,00 per potje (60 capsules).

U ontvangt hierbij tevens het haarmasker-recept dat u met uitsluitend natuurlijke ingrediënten zelf kunt maken.

Bestellen en afhalen kan door een mail te sturen naar info@atalanta-wellness.nl,
of telefonisch: 0475-338821.