Kerok massage

Indonesische kerok massage tegen klachten

Kerok massage is een techniek, die al eeuwenlang wordt toegepast in Indonesië. In China (guasha) gebruikt men bij het schrapen een platte jadesteen en kruidenolie, in Indonesie meestal een koperen munt (gobeng) en kajeput olie.

Guasha (spreek uit “kwasja”) betekent letterlijk “schrapen van ziekten, ontstaan door geblokkeerde energie” en richt zich vooral op het opheffen
van deze blokkades door het ontgiften van het bindweefsel, de spieren en gewrichten. Immers, afvalstoffen die niet voldoende afgevoerd kunnen worden, doen het bindweefsel dichtslibben, verzuren de spieren en ontsteken de gewrichten.

Bij de kerok massage behandeling wordt een speciale kruidenolie gebruikt en met een koperen munt over de huid geschraapt. De kruidenolie zorgt voor een betere doorbloeding, heft stagnaties op en verzacht de pijn. Het schrapen gebeurt meestal op de rug, omdat bepaalde plekken op de rug corresponderen met de organen.
Op plaatsen waar blokkades in het lichaam voorkomen, verschijnen bloeduitstortingen, die verkleuren van rood tot blauw, soms zelfs zwart. Hoe donkerder de kleur, hoe dieper de blokkade en hoe chronischer de stoornis. Deze bloeduitstortingen vertonen zich niet op de huid, maar onder de huid. Hoewel de rug na een behandeling bont en blauw kan zijn, verdwijnen deze plekken binnen een week. Hoe lang het precies duurt, hangt af van de gezondheidstoestand van het lichaam. Als men zich vaker laat behandelen met kerok, krijgt men steeds minder rode vlekken, wat betekent dat de blokkades weg zijn.

Een behandeling duurt ongeveer een half uur. Kerok massage heeft vaak na 1 behandeling al een duidelijk merkbaar effect door vermindering van pijn en/of bewegingsbeperkingen. Het aantal behandelingen is afhankelijk van o.a. de aard van de klacht, de kleur van de plekken, die bij de eerste behandeling tevoorschijn komt en de reactie van het lichaam. Enkele behandelingen zijn meestal voldoende.

Kerok massage is effectief en werkt ook preventief. Denk hierbij aan:

  • Nek-en schouderklachten
  • Rugklachten
  • Tenniselleboog
  • Stress, burnout
  • Chronische vermoeidheid
  • Slapeloosheid
  • RSI relateerde klachten
  • Griep, verkoudheid, spierpijn, rillerigheid
  • Hoofdpijn

De strepen op het lichaam zien uit of er sprake is geweest van mishandeling, het voelt echter niet zo!

kerok klachten massagekerok massage