cellulite

Cellulite, wat te doen?

cellulite

Als je zo in de spiegel kijkt dan vraag je je (misschien) met zorg af of je benen wel ‘het daglicht wel kunnen verdragen’. Het liefst heb je gladde benen, maar als je goed kijkt zie je putjes en bobbeltjes op je bovenbenen, zowel voor als achter..

Misschien heb je al diverse middeltjes gebruikt of ben je gaan sporten. Maar ondanks dat is het niet echt minder geworden. Je vraagt je op den duur af of jij de enige bent die met dit probleem te kampen hebt. Ja, je hoort wel eens wat tijdens de tv reclame, maar werkt dat nu wel echt die crèmes?
Weet je, je bent niet de enige vrouw die met dit probleem zit te worstelen. Negentig procent van de westerse vrouwen heeft in meerdere of mindere mate te kampen met cellulite of sinaasappelhuid. De vraag is “wat doe je aan cellulite”? Is er wat aan te doen, aan cellulite en zo ja wat?
In onze praktijk groeit de vraag naar oplossingen en natuurlijk willen we je hierbij graag helpen. Maar zoals bij iedere oplossing voor een probleem moet je er veel voor doen en soms ook wat voor laten.

Dit probleem pakken we in onze praktijk in Roermond ‘breed’ aan, om de kans op een goed resultaat zo groot mogelijk te laten zijn.
Allereerst maak je een afspraak. Tijdens het gesprek gaan we dieper in op je leefstijl, je verwachting en krijgt hij een beeld hoe gezond je bent. Na dit gesprek krijg je een voedingsadvies en bewegingsadvies.
Hierna volgen enkele sessies van lypossage. Hierbij wordt de doorbloeding van het weefsel flink gestimuleerd waardoor extra zuurstof en voedingsstoffen in het probleemgebied worden gebracht. Resultaat wordt verwacht (indien je je houdt aan het voedingsadvies en bewegingsadvies) na 4 lypossages.

Vragen beantwoorden we graag!

info@atalanta-wellness.nl
0475-338821

In het volgende artikel ga ik wat verder in op de behandeling. Dit is een globale aanpak. Ga niet zelf ‘dokteren’ en koop vooral geen goedkope supplementen. Vaak bevatten deze te weinig werkzame stoffen en zijn daardoor ook erg goedkoop. Goedkoop is duurkoop in deze!  

 

Wat is cellulite?

Cellulite en cellulitis zijn twee verschillende aandoeningen. In de volksmond noemen we de sinaasappelhuid ook wel cellulitis. Feitelijk is dat de verkeerde naam en moet het “cellulite” zijn.

Cellulitis is namelijk een bacteriële infectie waarbij de huid eveneens kuiltjes vertoont maar vooral warm en rood aanvoelt. Hier hebben we het over cellulite, oftewel de sinaasappelhuid.

Cellulite herken je aan kuiltjes en bobbeltjes in de huid die meestal op de heupen, billen en dijen zitten. In principe kun je het over het hele lichaam krijgen. Een beginnende cellulite herken je door langzaam over je huid te strijken. Hierdoor komt er wat druk op de huid en de putjes worden zichtbaar.
Het is vooral een vrouwenaandoening en mannen hebben er dan ook bijna geen last van.

Maar liefst 80-90% van de vrouwen heeft last van cellulite. Dit komt doordat de huid van vrouwen anders is dan die van mannen. De verdeling in de huid van het vet-, spier- en bindweefsel is verschillend.

Cellulite is niets anders dan vetophopingen onder de huid waardoor het bindweefsel veranderd.

Er zijn meerdere oorzaken voor het ontstaan van cellulite. Behalve dat de huid van vrouwen er meer vatbaar voor is, hebben erfelijkheid, dikte van de huid, vetweefsel, oestrogenen (hormonen) en de hoeveelheid afvalstoffen in het lichaam er ook een grote invloed op. Ook medicijnen als de pil, corticosteroïden, antidepressiva, prednison of andere medicijnen die op je hormonen werken, kunnen het verergeren of zelfs veroorzaken.

Cellulite heeft niet echt met overgewicht te maken. Je ziet het zowel bij zware vrouwen als bij slanke vrouwen. Dit komt omdat cellulite met de verdeling van het vet (niet de hoeveelheid) onder de huid te maken heeft. Cellulite is op zichzelf geen ongezonde of slechte aandoening maar kan wel door een negatief proces in het lichaam ontstaan.

 
Het ontstaan van cellulite

Cellulite ontstaat door een slechte doorbloeding en lymfecirculatie. Er gaat een proces aan vooraf voordat cellulite in de huid zichtbaar wordt. Het begint met een verzwakte bloed- en lymfestroom in de huidlagen. Hierdoor worden er minder voedingstoffen naar de huid getransporteerd en worden er tegelijkertijd ook minder afvalstoffen afgevoerd.

Je kunt je voorstellen dat hierdoor de weefsels erg verzwakken. Kleine vaatjes gaan lekken waardoor de huid erg gevoelig wordt bij aanraking. De huid begint zich hierdoor te verdikken. Het lymfevocht blijft vastzitten waardoor het vetweefsel langzaam opzwelt. Het is een proces van maanden/ jaren voor de cellulite zichtbaar wordt.

Omdat door de tijd heen steeds minder cellen voedingsstoffen krijgen aangevoerd en afvalstoffen slechter worden afgevoerd, sterven de cellen af  en blijven daar vastzitten. De vetcellen nemen steeds meer vet op door dit proces en de huid wordt steeds bobbeliger.

Alles stagneert en het vet kan in het laatste stadium niet meer weg. Ook voel je dat de huid door de slechte doorbloeding kouder wordt. Voordat het zover is, zie je al de eerste verschijnselen van cellulite en is het belangrijk dan meteen actie te ondernemen.

Dit hele proces wordt versterkt als je te weinig drinkt en teveel afvalstoffen vasthoudt in het lichaam door een over belaste lever. Ook tekorten aan voedingsstoffen door het eten van verkeerd en ongezond voedsel kunnen een reden zijn. Mensen die te weinig bewegen, missen de natuurlijke stimulatie van het bloed en de lymfestroom.

Wanneer we ouder worden en de elasticiteit van de huid vermindert, zien we ook dat afvalstoffen slechter worden afgevoerd en dat de huid sneller cellulite vertoont.

 

Ons behandelplan

1. Ontgiften van je lichaam. Dit doen we door je lever goed te ontlasten. Eet een periode geen leverbelastend voedsel of voedsel wat veel afvalstoffen bezit. 

2. Je gaat natuurlijk eten. We schrijven basisch voedsel voor.

3. Verder ga je veel water en detoxthee drinken

4. Gebruiken supplementen:

  • MSM (MethylSulfonylMethaan, is een natuurlijke bron van organische zwavel). Dit is heel ontgiftend en heeft een zeer positief effect op cellulite (1000 mg. per dag) en het verhoogt de permeabiliteit van celmembranen.
  • Omega 3 vetzuren om de celwanden flexibeler te maken.
  • Vitamine C. 
  • Multi-vitamine.

Je hoeft geen handenvol supplementen iedere dag te nemen. We gebruiken gecombineerde preparaten die speciaal voor dit doel zijn samengesteld. Het zijn supplementen die voor therapeutisch gebruik bedoeld zijn en staan geregistreerd in het geneesmiddelen register. Ga hier niet zelf mee ‘dokteren’!

5. Lypossage
We stimuleren de huid en de doorbloeding. Dit zijn intensieve massages die best wel gevoelig kunnen zijn. “Wie mooi wil zijn….”
Na de eerste keer valt het pijnlijke wel mee. Je voelt wel de intensiviteit van de behandeling maar het is minder pijnlijk. Het gebied dat gemasseerd wordt wordt rood, dus goed doorbloed. De optimale doorbloeding zorgt voor afvoer van afvalstoffen en aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof.

6. Sporten en bewegen om de doorbloeding en lymfestroom te stimuleren. Vooral springen, rennen en trilplaten werken goed.

7. Stop met de pil of andere medicijnen (als dat mogelijk is) die op de hormonen in je werken, want hormonen kunnen de cellulite verergeren.

8. Vermijd chemische stoffen zoveel mogelijk. Behalve dat je natuurlijke voeding gaat eten, is het ook goed om je verzorgingsproducten eens goed te bekijken. Neem altijd natuurlijke merken, hiervan weet je dat er geen chemische stoffen in verwerkt zitten. Let ook op de schoonmaakmiddelen die je aanraakt, neem de biologische varianten.

9. Drink minimaal 1,5 liter per dag. Liefst water, aangevuld met thee. Onderschat de kracht van water niet. We verliezen veel water op een dag door zweten, ademhaling en de spijsvertering. Ook als je veel koffie drinkt en daardoor cafeïne binnenkrijgt verbruikt het lichaam veel vocht wat ten koste gaat van je cellen en de conditie daarvan. Alleen wanneer je genoeg drinkt, kan het lichaam afvalstoffen afvoeren en krijgt je lichaam de kans om een mooie gladde huid te ontwikkelen.

10. Ontzuren van je lichaam door het drinken van smooties en vruchtensappen en het eten van basisch voedsel.

 

Kom nu in actie tegen cellulite

Wanneer je goed voor je lichaam zorgt en je met ons behandelplan aan de slag gaat kom je een heel eind in de strijd tegen cellulite.