Mooie Tanden

Mooie tanden, iets wat iedereen wil. Lekker volluit je tanden bloot lachen, zonder na te denken, zonder je te hoever generen…
“Wie mooi wilt zijn moet pijn leiden”, is zo’n uitdrukking die tegenover dat fijne gevoel van lekker je tanden bloot lachen staat. Je wil graag mooie tanden, maar dan moet er eerst ernstig gereviseerd worden…..met de nodige pijn en dat willen we niet!

Met deze wetenschap hebben we een tandarts gevonden die weet wat je wilt en op grond van jarenlange ervaring geeft hij je advies. Het resultaat dat jij voor ogen hebt wordt met zijn eerlijk advies en deskundigheid gerealiseerd. Dus geen enge pijnlijke behandelingen. Goed advies en vakmanschap maakt dat je je ‘droom’ kunt realiseren.

Om te komen tot een professioneel resultaat (en niet even een lamp er op en het is klaar….) waar je jaren en jaren plezier van hebt, is het nodig dat je niet in een ruimte bij Atalanta wordt behandeld, maar bij een tandarts in Roermond. Op lokatie van de tandarts dus. 
Wij kunnen je al een beetje advies geven voor wat volgens ons een geschikte behandeling is, maar de tandarts bespreekt dit altijd met jou, persoonlijk.
Wat wij voor je kunnen betekenen is advies en als je via ons naar deze tandarts gaat krijg je een aardige korting (voor de behandeling die niet binnen de dekking van het ziekenfonds vallen). Een extra service voor atalanta-cliënten!

Wil je in aanmerking komen voor gratis advies en korting bij behandeling, download dan de voucher onder aan deze pagina. Bij vertoon van de voucher krijg je de korting.

 

 

Tanden bleken

Levensstijl en eetgewoonten kunnen er voor zorgen dat je tanden aan witheid verliezen. Mensen behouden hun gebit langer, hierdoor krijgen ook meer mensen te maken met verkleuring van het gebit. Door koffie, thee en andere voeding kan het glazuur door de jaren heen verkleuren. Vullingen en gaatjes worden zichtbaarder. In dat geval is tanden bleken een goede optie. De tanden worden enkele tinten lichter en krijgen weer meer de natuurlijke kleur van vroeger.

In onze tandartspraktijk gebruiken we Opalescence, een verantwoorde bleekmethode om uw tanden tot negen kleurtinten lichter te maken. U behoudt uw eigen natuurlijke lach, uw gebit wordt alleen opgefrist. Klinische studies onderstrepen dat Opalescence een veilige, effectieve tandenbleekmethode is, geschikt voor iedereen vanaf 18 jaar. Ook jarenlange verkleuring door voedings- en geneesmiddelen is te verhelpen.

Atalanta Gezond & Well helpt u graag aan een stralende lach

 Mogelijkheid  voor bleken van tanden

 

Tanden bleken met bleeklepel onder begeleiding tandarts of mondhygiënist

Opalescence-bleekgel voor thuisbehandeling is een professioneel bleekproduct dat alleen verkrijgbaar is bij erkende tandheelkundige professionals. Je krijgt een wittere, stralendere glimlach met behulp van bleeklepels die door je tandarts speciaal op maat wordt gemaakt. Opalescence-bleekgel voor thuisbehandeling is daarmee ideaal voor mensen die een bleekbehandeling willen die optimaal op hen is toegesneden. Na de eerste behandeling in de tandartspraktijk kunnen de bleeklepels van Opalescence gemakkelijk thuis worden gedragen.

.

.

Voordelen van bleken bij uw tandarts

 • Opalescence tandenbleekgel bevat PF (kaliumnitraat en fluoride), die helpen de gezondheid van het glazuur te behouden gedurende het bleek proces.
 • Chemisch geactiveerd, dus zonder tussenkomst van warme en oncomfortabele lamp.
 • Weinig tot geen gevoeligheid.
 • Duurzaam resultaat.
 • Veilig procede.

De behandeling stap voor stap

 • Tijdens het eerste bezoek wordt je gebit bekeken en besproken of bleken de beste optie is in jouw situatie
 • Uw tandarts zal een kleurenring gebruiken om samen met jou de tandkleur te bepalen.
 • De tandarts  maakt afdrukken van je gebit  en laat speciale, individuele bleeklepels vervaardigen. 
 •  Er wordt een nieuwe afspraak gemaakt waar je verdere instructies krijgt en het bleken kun je dan thuis starten
 • indien gewenst  wordt er een vervolgafspraak gemaakt om het bleekproces te evalueren.

Nazorg

Afhankelijk van je eet- en drinkgewoonten kunnen je tanden na een tot drie jaar weer iets verkleuren. Je kunt de behandeling gerust om de paar jaar herhalen. In principe beschadigt bleken je tanden namelijk niet. Tijdelijk kan het glazuur iets poreuzer zijn, maar het herstelt zich door de beschermende werking van je speeksel en door te poetsen met een tandpasta met fluoride.

We raden je aan de eerste 12 uur – bij voorkeur de eerste 24 uur – na de behandeling de volgende dranken en voedingsmiddelen niet te gebruiken:

 • Rode wijn
 • Donkergekleurde frisdranken
 • Koffie en thee
 • Rode sauzen, mosterd, ketchup en ketjap
 • Zure fruitsoorten en sappen
 • Rookwaren
 • Producten die vlekken achterlaten op een wit overhemd

Witte en heldere producten die u de eerste 24 uur prima kunt gebruiken zijn:

 • Water, melk, bananen, appels (geschild), witbrood, havermout, yoghurt, witte kaas, cottage cheese, witte rijst, gepofte aardappels, pasta en witte saus, kipfilet en kalkoen (zonder vel) en witte vis.

Verzorging na tanden bleken

Je kunt de speciale nazorgproducten van Opalescence gebruiken. Belangrijk om je tanden wit te houden:

 • Poets je tanden minstens 2x per dag
 • Volg de instructies van uw tandarts of mondhygiënist voor aanvullend onderhoud zoals ragen, flossen of stoken
 • Bezoek regelmatig uw tandarts en de mondhygiëniste voor preventieve controle

Tarief

Het tarief voor het bleken van tanden is  250 euro

Behandeling herhalen (bewaar de bleeklepels !)  kost 20 euro

Indien je gebruik wilt maken van een gratis adviesgesprek (wat in jouw situatie het meest geschikt is) kun je hier een voucher downloaden. Maak een afspraak met ;

Tandarts Vullings ,pa  Tandheelkundig Centrum Roermond,

Kapellerlaan 104-106,

6045 AJ Roermond

Tel. 0475-333218

en geef aan bij het maken van de afspraak dat je een voucher hebt van Atalanta Gezond & Well.

(Het bleken van tanden valt niet onder de tandartsenverzekering en moet contant worden betaald)

 

 

Facings

Wat is een facing?

 

U wilt mooie witte tanden? Of wilt u verlost worden van een spleetje tussen uw tanden? Of wilt u een afgebroken tand laten repareren? Met behulp van een zogenoemde facing kan de tandarts het uiterlijk van uw gebit verfraaien.

 

Een facing is een laagje tandkleurig vulmateriaal van composiet of een schildje van porselein. De tandarts plakt het vulmateriaal op de tand. Zo kan hij de vorm of de kleur van een tand veranderen. Ook kan hij spleetjes tussen tanden opvullen, afgebroken hoekjes repareren, gele of bruine tanden weer wit maken en scheve tanden maskeren.

Hoe lang gaat een facing mee?

Een facing gaat vijf tot tien jaar en soms ook langer mee. Roken en veel koffie of thee drinken, werkt verkleuring in de hand. Een facing kan slijten of beschadigen als u bijvoorbeeld tandenknarst of op uw nagels bijt. De tandarts kan een gesleten of beschadigde facing altijd repareren of vervangen. Deze behandeling beschadigt de tand zelf niet.

 

Van welk materiaal worden facings gemaakt?

 

Een facing wordt gemaakt van composiet of porselein. Voor een facing van composiet hoeft de tandarts over het algemeen minder aan uw tand te slijpen. Ook is het resultaat beter voorspelbaar en de kosten zijn aanzienlijk lager dan bij een porseleinen facing. Daar tegenover staat dat een facing van porselein minder gevoelig is voor aanslag op het oppervlak.

 

Waaruit bestaat de behandeling voor een facing?

De gewenste kleur bepalen

Nadat de ongeslepen tand is voorbehandeld met een zuur ziet het oppervlak er mat uit

De hechtlaag is aangebracht

De tandarts brengt de composiet op het oppervlak globaal in vorm

 

 

Het aanbrengen van een facing verloopt in een aantal stappen. Een facing van composiet brengt de tandarts in één behandeling aan. Een porseleinen facing wordt in een tandtechnisch laboratorium gemaakt. Daarom moet u minstens tweemaal naar uw tandarts.

 

De behandeling in stappen voor een composiet facing

Kiezen van de kleur


Eerst kiest de tandarts in overleg met u de juiste kleur van uw facing. Het effect van de gewenste kleur kan de tandarts u direct laten zien. Hij heeft verschillende kleuren tot zijn beschikking die hij met elkaar kan combineren. U kunt het vergelijken met het mengen van verschillende soorten verf.

Afslijpen van de tand

Als het nodig is, slijpt de tandarts een heel dun laagje van het oppervlak van uw tand af. Zo maakt hij ruimte voor de facing. Als dit niet gebeurt, wordt uw tand iets dikker.

Vastplakken van de facing

Voordat uw tandarts de composiet aan uw tand plakt, behandelt hij uw tand voor met een zuur. Ook brengt hij een hechtlaag aan op uw tand. Op deze laag bevestigt hij de nog zachte composiet.

In vorm brengen van de facing

Nadat uw tandarts de composiet op uw tand heeft geplakt, boetseert hij het vulmateriaal eerst globaal in de juiste vorm. De tandarts beschijnt de composiet met een blauw licht als de gewenste vorm is bereikt. Hiermee maakt hij de composiet hard. Ten slotte slijpt hij de composiet in de gewenste vorm en polijst hij het oppervlak. Dan is de facing klaar. Als u de vorm of kleur niet goed vindt, kan uw tandarts de facing, na het wegslijpen van een laagje composiet, direct corrigeren.

 

Kosten

De kosten bedragen ongeveer 150 euro per tand , voor een geheel bovenfront (6 tanden ) kost dus  ongeveer 900 euro.

Indien je een tandartsverzekering hebt worden deze kosten vergoed

(er bestaat een maximale vergoeding , hangt vd verzekering af)