Atalanta Gezond & Well is open vanaf 12 januari 2019 in het voormalige gemeentehuis van Herten. Dit gemeentehuis dateert uit 1958 en representeerde de dorpen Herten, Merum, Ool en Aan de Rijksweg.
Rond 1990 werd er gefuseerd met Roermond en werd het gebouw te koop gezet.

Herten bestaat al sinds de 10e eeuw en is van oudsher een maasdorp. De kleinschaligheid van de oorspronkelijk boerengemeenschap is nog herkenbaar, al zijn er de laatste jaren veel nieuwe woonwijken gebouwd. Het inwonersaantal is hierdoor fors gestegen. Grote steden als Eindhoven, Venlo, Maastricht en buitenlandse steden als Luik, Düsseldorf, Aachen en Namur liggen elk op ongeveer 30 minuten afstand en zijn goed te bereizen met de auto of de trein.
Het gebied is bekend door haar watersport mogelijkheden (‘de Maasplassen’). Deze zijn ontstaan door afgravingen van grind. Het Maasplassen gebied is naast waterrecreatie een mooi natuurgebied dat uitermate geschikt is voor fiets- en wandelvakanties.

Oorspronkelijk woonden op de plek waar nu het voormalige gemeentehuis staat de familie Engelen. Ze hadden er een boerderij.
Door een bominslag in 1942 werd de boerderij en omliggende panden verwoest. Hierbij kwamen 7 mensen om het leven. De bom werd afgeworpen door een Poolse piloot die aangeschoten werd op zijn terug vlucht naar Engeland.
Destijds was dhr. Theunissen uit Ool één van de mensen die reddingswerkzaamheden verrichtte. Op initiatief van hem werd het plan gevormd om ter herinnering aan dit tragische voorval een herinneringsplaquette te maken. Deze heeft een prominente plek gekregen naast de poort, aan de gevel van het voormalige gemeentehuis. Hiermee worden de slachtoffers van dit tragische voorval geëerd en in herinnering gehouden.

In 1996 werd het voormalige gemeentehuis omgedoopt tot ‘maatschap het Raadhuis’. Het echtpaar Roozen ging er samen met het echtpaar van Hulst-Genders wonen en werken. In 2006 werd de maatschap ontbonden en bleef het echtpaar Roozen als enigen achter om in het pand te werken en te wonen om hun droom te kunnen realiseren. Madhu en Dorje doopten het gebouw om tot ‘Heelcentrum Herten’.
Het ‘Heelcentrum’ werd al snel ‘bevolkt’ door diverse mensen die er hun praktijk voor alternatieve geneeskunde beoefenden. In de ruim 20 jaar dat Madhu en Dorje hier gewoond en gewerkt hebben is het voormalig gemeenthuis uitgegroeid tot een begrip in de wijde omgeving.

Maar na 22 jaar hard werken hebben ze besloten om er mee te gaan stoppen. De praktijken die er jaren waren gevestigd gaan ook hun eigen weg, een nieuwe periode breekt aan waarbij Henriette en Henry met hun onderneming ‘Atalanta Gezond & Well’ het pand gaan bemensen.

De bestemming van het voormalige gemeentehuis gaat veranderen. Was het eerder meer naar binnen gericht en ingetogen, de komende jaren zal worden ingezet op een transformatie naar meer open (in de brede zin van het woord). Gezondheid en Wellness zijn de kernwoorden waarbij er geen sprake meer zal zijn van een traditioneel Gezondheidscentrum. Alles in het bedrijf draait om Gezondheid, wellness en welzijn,  een fijne plek waar je rust, ontspanning en beleving kunt vinden.

Vanaf 14 januari 2019 zullen alle activiteiten van Atalanta op het Julianaplein 9 plaats vinden.

Henry en Henriette
Atalanta

de deadline


De hal, entree en wachtruimte


Schoonheidsruimte
Schoonheidsruimte

Met twee mensen in dezelfde ruimte….arrangementen