We snappen allemaal dat het lastigste moment van gezond bezig zijn ’s avonds voor de televisie is. Niets zo verraderlijk  als geboeid tv kijken met een zak chips op je schoot. Geloof me, je blijft er van eten en je stouwt zo een hoop linolzuur (zonnebloemolie), zout en een hoop andere rommel je lijf in. Het gevolg is dat je lever het zwaar krijgt te verduren, je flink vocht gaat vast houden, dus je bloeddruk gaat stijgen. Je insulineproductie gaat gestaag omhoog, het is dus afwachten op de glucosedip in je bloed waardoor je nog meer zin in iets gaat krijgen.

Mag je dan helemaal niks lekkers meer? Jawel, maar verantwoord kan ook erg lekker zijn. En veel verantwoord is niet erg…
Dat is het verschil!

Aan de tv of op een gezellig moment is gesneden rauwkost met een dipsausje heerlijk.
Wil je er wat meer tijd voor nemen? Kijk dan naar onderstaande sites, er staat vast iets bij wat die kroket of die chips kan vervangen!

 

 

http://www.paleo-lifestyle.nl/recepten/snacks/

http://www.oerkrachtvoedingsadvies.nl/tag/snacks/

Wat ook heerlijk is, is een glas rode wijn met wat noten. Peacannoten, walnoten, paranoten, ze zitten boordevol goed vetten waar je niet dik van wordt. De wijn moet absoluut rood zijn. De rode kleurstof die afkomstig is van de schil van de blauwe druif bevat salvesterol. Dit is een gezonde anti-oxidant. Het liefst biologische wijn. Deze zijn volop te krijgen bij de Aldi (vooral in Duitsland). Biologisch geteelde druiven staan bloot aan ziektekiemen. Ze maken anti-stoffen om zichzelf hier tegen te beschermen. Een druif die gespoten wordt met pesticiden hoef dit niet te doen. Vandaar dat je beter een biologisch product kunt eten, dan krijg je goede stoffen binnen.