U heeft een trainer aangeschaft? Mooi dan kunt u nu lekker aan de gang!
De volgende video’s laten u zien hoe u de trainer gebruiksklaar maakt. Hierna volgen instructies voor romp-, buik- en been/bil spieren.

Succes!

 

Video 1
Hoe u de trainer gebruiksklaar maakt

Suspension training is ontstaan in het Amerikaanse leger, bij de marine. Het zorgt voor het ontwikkelen van kracht, flexibiliteit en balans. De suspension trainer moet worden opgehangen aan een ankerpunt bijvoorbeeld aan de achterkant van een deur, aan een trap of om een boom. Vergewis jezelf wel goed of het ankerpunt stevig genoeg is om ernstige blessures te voorkomen!
De suspention trainer is een handig hulpmiddel dat je gemakkelijk op diverse plaatsen in- en buitenshuis kunt gebruiken, ja zelfs mee op vakantie kunt nemen. Het maakt gebruik van zwaartekracht. Je lichaam is de kracht die je verplaatst en door je voeten naar achteren of naar voren te plaatsen wordt de oefening lichter of zwaarder.
Je kunt honderden oefeningen doen om specifieke delen van je lichaam te versterken en/of beter te laten uitzien en er voor te zorgen dat je (weer) een goede houding gaat aannemen. Door de spieropbouw ga je er voor zorgen dat je basaal metabolisme omhoog gaat en dat je ook in rust meer calorie├źn gaat verbranden. Hier zit ook een gevaar! Ga nou niet meer koolhydraten eten om je hongergevoel te stillen…
Beweeg vooral nuchter en eet hierna eiwitrijke voeding eventueel aangevuld met groenten. Dit kan een eierkoek zijn waar je diverse groenten in vermengt of een salade op basis van vis of kippenvlees.

De suspention trainer zorgt voor:
a. Een snelle en effectieve totale training
b. Een sterk lichaam
c. Een beter conditie en meer energie
d. Geschikte training voor jongeren en senioren, mannen en vrouwen, amateurs en topsporters
e. Trainen op elke willekeurige plek waar je maar wilt, zowel binnen als buiten

 

Trainingsschema

Het is van belang dat je geen blessures krijgt! Dit maakt dat je motivatie naar beneden gaat en dat je snel afhaakt.
Bouw je training rustig op naar eigen inzicht. Op het moment dat je pijn voelt, stop je met de oefening en rek je de betreffende spier (ook weer rustig aan).
Zorg eerst dat je spieren warm worden, even rekken, even onbelast bewegen. Start je oefening op een niet te belaste manier door je voeten naar achteren te zetten zodat de kracht op je spieren niet te groot wordt.

Maak altijd 3 setjes van 5-10-15-20-of 25x de oefening.
Neem tussen de setjes een halve minuut pauze (niet langer)

Train iedere dag (behalve 1 dag niet bijv. Zondags), maar belast niet iedere dag dezelfde spiergroepen. Een dag rust voor spieren betekent dat deze zich kunnen herstellen van de verzuring en afbraak waardoor ze de mogelijkheid krijgen om op te bouwen.

Dus:
Maandag

Borstregio en armen
Dinsdag

Buikregio en benen
Woensdag

Borstregio en armen
Donderdag

Buikregio en benen
Vrijdag

Borstregio en armen
Zaterdag

Buikregio en benen

Leg de lat niet te hoog anders ga je last krijgen. Bouw je schema op van 3 setjes van 5 naar 3 setjes van 8, dus iedere week wordt de lat iets hoger gelegd. Het gevolg is dat je meer spierweefsel gaat aanmaken. Iedere dag dezelfde trappen lopen op het werk biedt geen extra spieren. Iedere dag dezelfde afstand naar het werk fietsen ook niet!

Als je moeite hebt met dit schema kun je hulp vragen of eventueel een uurtje ondersteuning krijgen van onze personal coach.